Фандъкова въвежда нови мерки на пазарите заради Covid-19

Фандъкова въвежда нови мерки на пазарите заради Covid-19

Столичният кмет Йорданка Фандъкова издаде в понеделник заповед, чрез която въведе нови мерки за работата на пазарите и тържищата с цел ограничаване разпространението на Covid-19.

Документът изисква осигуряване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м., и на сапун, дезинфектант и предпазни средства  - ръкавици, маска, шлем на работещите там.

Изисква се дезинфектанти да бъдат поставени и на входовете на пазарите, а освен това ще бъде създадена и организация за контрол по отношение броя на влизащите лица "с цел недопускане струпване на хора и спазване на дистанция".

"По изключение се допуска обслужване на клиенти без защитна маска за лице или предпазен шлем, когато са осигурени механични прегради от стъкло или друг прозрачен материал, позволяващ влажно почистване или дезинфекция", пише в заповедта.

Изпълнителните директори на общинските търговски дружества, управляващи пазари, ще трябва в края на месеца да предоставят доклад по изпълнението на тази заповед на зам.-кмета на направление "Финанси и здравеопазване" Дончо Барбалов.

Споделяне

Още от България