"Фантастико" инвестира 34 млн. лв. в два нови обекта в Перник и Ботевград

Плавното разрастване със собствени средства на най-големия български търговец на бързооборотни стоки "Фантастико" продължава.

През тази година компанията ще инвестира 34 млн. лв. в два нови обекта в Перник и Ботевград, които трябва да отворят врати през 2021 г., съобщиха от "Фантастико".

През тази година "Фантастико" откри два нови супермаркета в столичния квартал "Манастирски ливади" и в Банкя, като и тогава инвестициите в тях възлизаха на 34 млн. лв., а новите работни места са над 200.

Така към момента веригата управлява 43 супермаркета основно в София. В провинцията има магазини в Елин Пелин и Кюстендил.

Бизнес стратегията на веригата е за плавно разрастване, като първоначално откриваше магазини само в столицата. В последните години откри и обекти в градове разположени наблизо край София.

Новото, което се наблюдава сега е, че компанията вече залага на изграждането на по-големи обекти в провинцията, които наред с продажбата на храни и стоки от първа необходимост, ще предлагат и забавления.

Търговско-развлекателен комплекс в Перник за 34 млн. лв.

В четвъртък "Фантастико" започна изграждането на търговско-развлекателен комплекс в Перник за 26 млн. лв. Комплексът ще бъде разположен в кв. "Изток", ул. "Юрий Гагарин" № 52 и разгърнатата му застроена площ е 10 753 кв.м.

В магазина ще има боулинг зала от веригата MegaXtreme Bowling, която е част от хординга на собственика на "Фантастико". Комплексът ще разполага още с детска площадка и паркинг. Ще предлагта и услуги и магазини на други търговци.

Строителството му е поверено на фирма "Бараж Груп", а дизайнът е на студио Cityscape.

Собственикът на веригата Валери Николов обясни, че идеята за магазин в Перник се родила от факта, че една част от служителите му в столичните магазини са от този град и всеки ден пътуват до София. "Сега ще създадем обект, в който колегите ще могат да работят там, където живеят. И разбира се, ще открием работни места за нови служители от Перник", заяви Николов.

"Радващо е, че в Перник ще бъде открит такъв голям обект, където перничани ще могат едновременно да пазаруват и да се забавляват. Във време на криза не е маловажно, че ще бъдат открити и нови работни места", каза заместник-кметът на Перник инж. Мирослав Стоицев, който присъства на символичната "първа копка" на терена.

Супермаркет и в Ботевград за 9 млн. лв.

Другият обект на "Фантастико", който предстои да бъде реализиран е в Ботевград. Преди дни е финализирана сделката за купуването на имот с площ от 6700 кв.м, като инвестицията в този супермаркет ще надхвърли 9 млн. лв., посочиха от компанията.

Планира се супермаркетът с кафетерия, детска площадка и паркинг да отвори врати за клиенти през 2021 г.

С оборот от близо 600 млн. лв. за 2019 г. "Фантастико" заема пета позиция в класацията на търговските вериги у нас на изданието "Капитал". Преди него са чуждите "Кауфланд", "Лидл", "Метро" и "Била". Това е ръст на приходите от над 11 на сто спрямо година по-рано.

Печалбата на дружеството също расте плавно през изминалите три години и достига до над 28 млн. лв. преди облагане с данъци.

В портфолиото на собствениците на "Фантастико" са още търговският център SkyCityMall, развлекателният комплекс JoyStation, MegaXtreme Bowling, ресторантите MyChoice и фитнес залата Fast&Fit. В компанията работят над 3000 души.

Споделяне

Още от Бизнес