Фашизма да осъдим ли?*

Фашизма да осъдим ли?*

Привет, култураджии,

Едно лице, студент ми бил някога, но чието име не ще спомена, написал следното под публикация на момчето Рошкев:

"...Кьосев навремето ми преподаваше и беше по-друг, някак културологично ориентиран...Днес гледам, че го е ударил на джендърство, пък и стана политик..Моделира евро съзнание, а преди моделираше българско. Няма да се учудя да се осоросоиди до там, че, ако стане министър, да забрани "вторичната българска държавност след Освобождението", за която ми преподаваше и да постанови еврохунвейнбинска културна революция...Голям скок- от националното към интернационалното...Незнам защо, ама мяза на Коминтерн някакси, Брюкселски Коминтерн..."

Цитирам го тук заради речника - "вторичната българска държавност", "брюкселски коминтерн", "осоросоиди се", "еврохуъвенбински","ударил го на джендърство". На този език не съм го учил, държа да отбележа, сам си го е научил. А той сам говори за себе си. Защото е брутален, нахален и ... напълно празен, кух, пълен с плюнка, жестов, но ... просто нищо не значи. Освен че е фашизоиден, напомня ми за "юдео-болшевизма", "подчовеците" и "паразитите" на Третия райх. И както в оня случай, и сега подобен език има една-единствена функция - да даде възможност на ресантимана да избликне, да се стовари, да се разрази в яростно все-оплюване без съдържание, във вековна злоба на роба без ясен адресат... Като яхне и вълната на национал-популизма, разбира се... Ресантиман на власт.

Отдолу, в коментарите под същото писание на момчето, все такива жалки опити за бай-ганьовски "смъдвания под лъжичката" (ама де тоя ганьовски талант!) - "култураджии", "блудкави соросоиди", "джендър-бендъри"...

Ох бендъри, бендъри, остап бендъри, пеевски бендъри,.... моя родино и пламнало родно небе!

Кой наистина ви е преподавал, аз ли, друг ли? Криво ли се молихме, боже, или ти криво разбра даскалите? През празните им глави коне са минали, коне и конници, конници, конници.... и са фучали в пустото поле, дето Пеевски пее сега....

Обаче "култураджии" ми става любимо, от днес вече само култураджии ще бъдем: "Денят започва с култураджийство", предложение за ново заглавие, радващо патриотичните маси, задоволяващо ръководството, вдигащо рейтинга. :)

Какво ще кажете, приятели скъпи, грантаджии нелепи, еврохуйвенбини, кхмери на литературата, трансексуални кинаджии, извънземни художници, шпиц-командаджии на театъра, еврогейове на танца, американолезбийки на философията, какво ще кажете, меки китки на стила, уроди, швестъри, четяща третополова паплач? Да отговорим ли на ресантимана? Фашизма да осъдим ли?

Или да замълчим навеки? Да се върнем към здравите патриотични традиции, идентичност да придобием, родна форма да имаме, мъжки да мълчим, православно да ръмжим, прабългарски да псуваме?

Че идат конници, конници, с конски опашки, с ниски чела, конници, конници, конници ...

Хайде, дайте съвет.

*Mediapool публикува текста на проф. Александър Кьосев от неговия Фейсбук профил. Заглавието е на редакцията.

Споделяне

Още от Анализи и Коментари