Фаворити на Тръмп понесоха загуба на първичните избори в Кентъки и Северна Каролина

Фаворити на Тръмп понесоха загуба на първичните избори в Кентъки и Северна Каролина

Избирателите нанесоха удар на президента Доналд Тръмп, като номинираха двама републиканци, които той не подкрепя, за места в Камарата на представителите от Северна Каролина и Кентъки, съобщи Асошиейтед прес.

В Северна Каролина републиканските избиратели предпочетоха 24-годишния инвеститор Мадисън Которн, който е в инвалидна количка след катастрофа, пред Линда Бенет, подкрепена от Тръмп. 

Битката е за мястото на конгресмена републиканец Марк Медоус, който се оттегли от Камарата на представителите, за да стане шеф на президентската канцелария и заедно с президента подкрепи Бенет.

Републиканецът конгресмен от Кентъки Томас Маси, либертарианец със собствено мнение, който често влиза в конфликт с лидерите на партията, отново беше номиниран за шести пореден мандат в Камарата. 

През март Тръмп го нарече "бедствие за Америка", което трябва да бъде изхвърлено от партията.

Которн, който вече ще е навършил 25 години - минималната възраст, изисквана от конституцията, когато се събере новият Конгрес след изборите през ноември, твърди, че е привърженик на Тръмп, а Маси е твърд консерватор, но все пак победата им е конфузна за президента, отбелязва Асошиейтед прес.

В Кентъки обикновено по пощата гласуват 2 процента от избирателите, но тази година заради пандемията от коронавируса властите очакват те да надхвърлят 50 процента, което със сигурност ще забави преброяването. Над 400 000 бюлетини по пощата бяха получени до събота, отбелязва АП.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят