ФБР арестува терорист, подготвящ взрив за Федералния резерв

ЕПА/БГНЕС

Федералното бюро за разследване (ФБР) арестува гражданин на Бангладеш, който искал да взриви половинтонна бомба в банка на Федералния резерв в Ню Йорк. Това съобщиха информационните агенции като се позоваха на изявление на Министерството на правосъдието на САЩ.

На 21-годишния Куази Мохамад Резванул Ахсан Нафис са повдигнати обвинения в опит за използване на оръжие за масово унищожение и за оказване на материална подкрепа на терористичната мрежа Ал Каида.

Обществото не е било изложено на опасност вследствие на действията на младия мъж, тъй като експлозивите, които му били доставени от агент на ФБР под прикритие, не са били годни за детониране.

Нафис си мислел, че се е сдобил с 1000-фунтова (453-килограмова) бомба. Мъжът твърдял, че има връзки с Ал Каида, и написал в писмо, че иска да "унищожи Америка".

Нафис пристигнал в САЩ през януари тази година. Той бил набелязал няколко мишени за готвената от него атака, сред които високопоставен представител на властите и Нюйоркската фондова борса.

В крайна сметка обаче Нафис се спрял на банката от мрежата на Федералния резерв в Ню Йорк.

При опита си да вербува хора той попаднал на агент на ФБР под прикритие и властите започнали да следят внимателно действията му.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?