ФБР публикува досието на основателя на “Епъл” Стив Джобс

ФБР публикува досието на основателя на “Епъл” Стив Джобс

ФБР публикува досието на основателя на “Епъл” Стив Джобс, предадоха световните агенции.

Стив Джобс е попаднал в полезрението на ФБР през 1991 г., когато е бил номиниран за член на Съвета по износа към администрацията на президента Джордж Буш Старши.

Впоследствие Джобс е бил назначен в консултативния орган, въпреки че някои интервюирани лица са го окачествили като човек, който "изопачава действителността", за да постигне целите си.

Досието на основателя на “Епъл” е от 191 страници. В него пише, че Джобс е вземал пробно

наркотици през 70-те години. Първоначално е отказвал да поеме отговорността за дъщеря си Лиса, която по-късно признава след брака с майка ѝ.

Независимо от това, че някои от запитаните от ФБР изказват съмнения за почтеността на компютърния магнат, те всички препоръчват да бъде назначен на поста. Един от интервюираните казва пред агентите, че огромната власт, с която разполага Джобс, го кара да губи от поглед честността и почтеността и вследствие на това да изопачава истината.

Стив Джобс почина през октомври 2011 г. Повечето от фактите, огласени от ФБР, са отдавна известни или са включени в авторизираната му биография на публициста Уолтър Айзаксън. Книгата беше публикувана малко след смъртта на Джобс.

В четвъртък американското министерство на търговията потвърди, че Стив Джобс е бил член на Съвета по износа в първата администрация на Буш Старши.

Споделяне

Още от Свят