Федералният окръг Колумбия в САЩ легализира марихуаната

Федералният окръг Колумбия в САЩ легализира марихуаната

Притежаването на малки количества марихуана вече е легално във федералния окръг Колумбия въпреки конфликта между конгреса и местните власти дали новият стандарт е законен, съобщава в четвъртък "Ройтерс".

Столицата на САЩ последва щатите Вашингтон, Аляска и Колорадо в легализирането на растенията. Инициатива 71, по силата на която се проведе референдум за легализацията през ноември получи одобрението на 65% от жителите на окръг Колумбия. Продажбата на марихуана обаче все още е забранена.

Кметът Мюриъл Баузър и други представители на градската управа увериха че, легализацията ще бъде въведена независимо от твърденията на републиканци от Камарата на представителите, че е е незаконна.

Новият закон позволява на пълнолетните да притежават до 56 грама марихуана и да отглеждат до 6 растения. Продажбите са забранени, но притежателите имат право да "предават" един на друг до 26 грама. Бонговте, лулите и други подобни средства за пушене са законни, но употребата на марихуана на публични места не е. Щатът Орегон проведе сходен вот през ноември, но марихуаната там ще стане легална през юли.

Споделяне

Още от Свят