Федералният резерв отчита ръст на американската икономика през октомври и ноември

Американската икономика е продължила да бележи растеж през октомври и ноември, се посочва в публикуваната вчера "Бежова книга" на Федералния резерв на САЩ, цитирана от сайта К2Капитал и електронното бизнес издание Си Ен Би Си.

Бежовата книга представлява обзор на състоянието на икономиката на САЩ за период от около 1,5 месеца, основаващ се на мненията и наблюденията на независими източници от 12-те федерални окръга на страната, където има банки за федерален резерв.

Данните в последната Бежова книга обхващат периода от 7 октомври до 17 ноември. Подобряването на състоянието на американската икономика през този период е било "на широк фронт", като много федерални окръзи съобщават за растеж в редица отрасли.

Като цяло, заплатите и цените на готовата продукция и услугите са били доста стабилни, въпреки известно поскъпване на горивата и суровините. Потребителските разходи са се увеличили в почти всички федерални окръзи, а очакванията за коледните продажби са положителни.

В повечето окръзи производствената активност е нараснала, но в малко от тях е отбелязано увеличаване на заетостта в производствения сектор. В банковия сектор е наблюдавано сравнително слабо търсене на кредити и повишаване на активността в инвестиционно-банковия сегмент, се отбелязва в обзора на резерва.

По БТА

Още от Бизнес

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?