Фейсбук е премахнал десетки хиляди фалшиви профили преди изборите в Германия

Фейсбук е премахнал десетки хиляди фалшиви профили преди изборите в Германия

Социалната мрежа Фейсбук е изтрила десетки хиляди фалшиви профили няколко седмици преди парламентарните избори в Германия, проведени в неделя, обяви говорителят на компанията Ричард Алън.

По думите му това е станало в сътрудничество с германските власти заради информациите за възможна намеса на Русия в президентските избори в САЩ и Франция.

"За да предотвратим злоупотребите с нашата платформа, стартирахме нова инициатива за премахване на фалшиви акаунти при откриване на подозрителна дейност", обясни Алън.

Социалната мрежа посочва сред партньорите си в Германия федералното ведомство за сигурност в информационната техника Бе Ес И.

"Организирахме обучение на парламентаристи и кандидати по въпросите на онлайн сигурността. Създадохме и канал за свръзка с Бе Ес И с цел да обсъждаме въпроси, засягащи сигурността и достоверността в контекста на федералните избори", отбелязва Фейсбук.

По-рано собственикът на компанията Марк Зукърбърг заяви, че няма открити следи от намеса в хода на германските избори чрез социалната мрежа.

Споделяне

Още от Свят