Фейсбук обвиняван за всеки трети развод във Великобритания

Във всяка трета от подадените през 2011 г. молби за развод във Великобритания като причина за разтрогването на брака се посочват действията на партньора в социалната мрежа Фейсбук. Това пише британски сайт , специализиран в съвети по време на развод и проучил пет хиляди искове за разтрогване на брака. Влиянието на мрежата в развалянето на брачните отношения е нараснало значително в сравнение с 2009 г., когато Фейсбук е посочван като причина за искания развод във всяка пета молба.

"Неподобаващи съобщения" до лица от противоположния пол или флиртове в мрежата са най-често споменаваните причини за разваляне на семейните отношения. Следващата причина е, че виртуални приятели докладват за непристойно интернет поведение на другата половинка. На трето място са поставени гадните коментари в мрежата по адрес на другия партньор при разделени съпружески двойки.

 

Така излиза, че Фейсбук е виновен за над 20 процента от разводите във Великобритания. Любопитното е, че една от другите социални мрежи – Туитър, е станала причина за развода на едва 0.4 процента от британските съпружески двойки.

 

С активни около 800 млн. потребители Фейсбук е най-популярната социална мрежа в света.

Споделяне

Още от