"Фейсбук" обяви промени, свързани с поверителността на данните

"Фейсбук" обяви промени, свързани с поверителността на данните

Основателят на компанията "Фейсбук" Марк Зукърбърг обяви редица промени в някои от най-популярните интернет приложения в света – Facebook, Instagram, WhatsApp, предадоха световните агенции.

Новият дизайн на приложенията и новите функции в тях са директен отговор на критиките срещу компанията му във връзка със защитата на личните данни на потребителите.

Милиардерът обяви, че фирмата му възнамерява да сложи поверителността на данните на първо място. Той призна, че трябва да се работи много, за да може компанията му да изгради наново доверието в нея.

В реч пред разработчици на приложения Марк Зукърбърг обяви следните промени:

- Съобщенията, изпратени чрез приложението Messenger ще бъдат изцяло кодирани по подразбиране, което означава, че Facebook няма да вижда написаното, а съобщенията ще са напълно интегрирани с приложението WhatsApp

- Instagram започва изпитанията на "частен брояч на лайкове". Това означава, че броят на лайкове на дадена публикация може да остава скрит за всички, освен за автора ѝ.

- Ще бъде въведен "по-ефимерен" метод да се споделя съдържание чрез съобщения. Това означава, че няма да се прави перманентен запис на съобщенията както досега.

- Методът за защитени плащания чрез приложението WhatsApp, който компанията тестваше в Индия, ще бъде въведен и в други държави по-късно тази година.

- Приложението Facebook ще бъде променено, като групите ще станат централни за нюзфийда. Вероятно ще бъде сменен и типичния за приложението син цвят. Новият дизайн и фокус върху групите тръгва първо в САЩ, след което и в останалата част на света.

- Постовете в Instagram няма да започват задължително със снимка или видео. Вече ще може да се споделя съдържание само чрез текст, стикер или рисунка, благодарение на нова функция за камерата на телефоните.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес