Фейсбук призиви за Let it be в БНТ заради Кошлуков

Фейсбук призиви за Let it be в БНТ заради Кошлуков

"Абсурдното дилетантство. Арогантното аматьорство. Агресивното любителство се докопаха здраво до и се окопаха дълбоко в БНТ. Това ми стана ясно тази вечер. В другите телевизии може да е всякак, но не и в БНТ, която се издържа с парите на данъкоплатците! Време е отново за Let it be..." Това написа експертът по външна политика и национална сигурност Николай Слатински в профила си във "Фейсбук".

"Напълно съгласен - отново е време за Let it be - върнахме сме в началото, с надежда този път да оправим нещата. Конкретният повод е овладяването от Кой? на БНТ, но рефренът има много по-широк обхват", допълни енергийният експерт и бивш посланик на България в Русия Илиян Василев също във Фейсбук.

Известната песен на "Бийтълс" се ползваше от работещите в БНТ при техните стачки в първите години на демокрацията. В момента журналисти от телевизията коментират помежду си дали да не излязат на протест отново, вместо да напускат поединично националната медия.

Коментарите на Слатински и Василев са по повод първата поява на програмния директор на обществената медия Емил Кошлуков като водещ на предаването "Още от деня" в понеделник вечерта.

В него бяха засегнати темите за вота на недоверие срещу правителството, втория лифт на Банско, който изкара на протест екоорганизациите, и Истанбулската конвенция за насилието над жените. 

Кошлуков даде и свой "различен ракурс към масовото убийство в Нови Искър", като от коментара му излезе, че за шесторното убийство са виновни тройната коалиция и  правителството на Сергей Станишев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?