Фейсбук работи над технология за четене на мисли

Фейсбук работи над технология за четене на мисли

Фейсбук разработва технология, която да може да чете човешки мисли, съобщава онлайн изданието "Бизнес инсайдър". Според медията това ще става в специално създадения за това департамент на компанията, наречен "Билдинг 8" (Building 8).

До подобни заключения изданието достига след публикувана наскоро обява за работа в социалната мрежа, която набира експерти, разбиращи връзките между мозъка и компютъра, притежават магистърска степен в областта на невробиологията и могат да работят върху проекти в областта на "неинвазивните технологии за невровизуализация".

"Мисля, че един ден ще можем да си пращаме мисли с помощта на технологията. просто мислите за нещо и приятелите ви могат да го почувстват", коментира преди време създателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг.

Начело на "Билдинг 8" е Марк Шевийе, който е автор на образователната програма по приложна невробиология на Университета Джон Хопкинс. А в края на миналата година Фейсбук анонсира партньорство между тоди департамент и 17 университета в научните изследвания.

От компанията отказаха да коментират информацията за предлаганите работни места.

Споделяне

Още от IT