Фейсбук ще даде на потребителите си по-голям контрол над личните им данни

Фейсбук ще даде на потребителите си по-голям контрол над личните им данни

Социалната мрежа Фейсбук (Facebook), която е въвлечена в огромен скандал за недостатъчна защита на личните данни, заличил над 100 млрд. долара от пазарната ѝ капитализация, обяви в сряда поредица промени, които ще дадат на потребителите по-голям контрол върху личните им данни, информира Ройтерс, цитирана от БТА.

В ЕС през май влиза в сила ключов закон за защита на личните данни, но още преди това Фейсбук ще добави ново меню "Преки пътища за поверителност" (Privacy Shortcuts), което ще дава възможност на потребителите да прегледат информацията, която са споделили и евентуално да я изтрият.

Потребителите ще могат да свалят данните, споделени чрез Фейсбук, включително качени в мрежата снимки, контакти, добавени към акаунта им и събития от хронологията. Новите функции ще дават възможност също данните да бъдат прехвърляни на други устройства.
Последната седмица показа още колко много работа има да вършим, за да приложим политиката си и да помогнем на хората да разберат как работи Фейсбук и изборите, които могат да направят за данните си, посочиха вицепрезидентите на компанията Ерин Иган и Ашли Беринджър в блог.

Компанията посочва също, че през идните седмици ще предложи модернизиране на правилата за ползване на услугата и в политиката за управление на личните данни, за да бъде по-ясно посочено каква информация се събира и как тя се използва.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес