Фейсбук ще финансира развитието на българска виртуална класна стая

Фейсбук ще финансира развитието на българска виртуална класна стая

Образователна платформа Daskal.eu стана първата българска фирма, включена в програмата на социалната мрежа Фейсбук (Facebook) за за подкрепа на стартъпи FbStart, съобщиха от екипа на българската фирма.

Дружеството е уведомено официално от акселераторската програма, че негов проект за развитие е включен за подкрепа на стартиращи компании в ранната им фаза на развитие.

След представяне на Daskal.eu през ноември 2016 г. в португалската столица Лисабон пред инвеститори на международното събитие за иновации и стартиращи предприемачи Уеб съмит" (Web Summit), компанията била поканена да кандидатства в програмата FbStart, а сега идва и одобрението.

Като участник в акселератора на Фесбук българската фирма ще получи услуги и инструменти на стойност 40 000 щатски долара от социалната мрежа, както и от над 30 партньорски компании, включително Amazon, UserTesting, Dropbox и MailChimp. Целта на подкрепата е чрез нея екипът да доразвие и монетизира своето образователно приложение. Той ще има също възможност да комуникира директно с екипа на Фейсбук и ще получи достъп до общност от стартъпи от целия свят.

Българският проект е бил избран от акселераторската програма на социалната мрежа заради впечатляващото ниво на разработка досега, както и заради потенциала му за бъдещо разрастване.

Daskal.eu е онлайн образователна платформа, която обединява виртуална класна стая, интерактивна бяла дъска и други полезни инструменти за обучение, включително и пълноценна LMS (т.нар. Learning Management System – система за управление на обучението). Подходяща е за училища, университети и отделни учители и вече се използва активно от Техническия университет – Габрово и редица други учебни заведения.

Споделяне

Още от Бизнес