"Фейсбук" ще преосмисли принципите и регламента за политическата реклама

"Фейсбук" ще преосмисли принципите и регламента за политическата реклама

Компанията "Фейсбук" (Facebook) ще преосмисли принципите за поместване на политическа реклама на платформата си и ще промени регламента преди междинните избори за Конгрес в САЩ, насрочени за ноември 2018 г. Това обяви в четвъртък Майк Шропфър, главен технологичен директор в социалната мрежа.

"Сега ние работим активно над всичко това, в компанията се отделя все по-голямо внимание, така че всичко това да се подобри", коментира той, цитиран от Ройтрес.

Представителят на компанията подчерта, че това е сложен процес, тъй като Facebook не иска да задуши легалната реклама, отчитайки обема на публикациите в мрежата, която има 2 милиарда потребители и 5 милиона рекламодатели.

"Ние активно инвестираме в технически решения, защото работим в безпрецедентни условия", отбеляза той. По думите му този месец компанията възнамерява да наеме над 1000 нови сътрудници, за се проследяват рекламите и да се контролира съответствието им с условията на Facebook.

Изнесената наскоро информация за това, че по време на президентската кампания в САЩ миналата година Facebook, Twitter и Google са поместили на своите платформи хиляди рекламни съобщения, поръчани от руски агенти, които работят включително за известната "фабрика за тролове", свързана с Кремъл, доведе до криза в Силициевата долина.

На 1 ноември ръководствата на американските IT-компании ще дадат показания пред комисия в американския Конгрес, която разследва намесата на Москва в президентските избори в САЩ.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?