Фенове на Джако се събират в “Невърленд“ за последна почит

Фенове на Джако се събират в “Невърленд“ за последна почит

Поклонението пред Краля на попа Майкъл Джексън ще бъде в петък, предадоха световните агенции. Тялото му ще бъде изложено в имението му "Невърленд", където се очакват стотици хиляди хора. Редица телевизии ще излъчват на живо от мястото пристигането на кавалкадата от автомобили с тялото на звездата, които ще изминат 200 км от Лос Анджелис до "Невърленд".

Очакванията са това да бъде най-гледаното събитие през последните години и да надмине интереса към погребението на Лейди Даяна, което беше наблюдавано през 1997 г. от близо 2,5 милиарда души по света.

Хиляди фенове на Майкъл Джексън се събират край имението на певеца в очакване да докарат тялото му.

Противоречиви остават и информациите за погребението на Краля на попа. Единственото сигурно е, че в неделя семейство Джексън ще отдаде почит на Джако с възпоменателна церемония. Според "Дейли телеграф" е възможно още същия ден да се състои погребението. Обисляло се дали Джако да не бъде положен в стъклен гроб.

Според феновете звездата трябва да намери покой именно в "Невърленд" и имението да бъде трансформирано в мемориал по подобие на "Грейсланд" на Елвис Пресли. "Невърленд" носи името на въображаемия остров на Питър Пан и включва собствен увеселителен парк и зоологическа градина.

Имението беше на ръба да бъде конфискувано преди смъртта на Джексън, поради непрестанно растящите разходи на певеца, свързани с екстравагантния му начин на живот и съдебните дела, заведени срещу него.

Все още не е ясно дали Джексън може да бъде законно погребан в 2500 акровия имот, който купи през 1987 г. Бащата на певеца съобщи ден по-рано, че единственото сигурно нещо е, че синът му няма да бъде погребан в “Невърленд“.

Междувременно се появиха информации, че в дома на Джексън в Лос Анджелис е било открито изключително силно и опасно лекарство.

Препаратът "Пропофол" можел да доведе до спиране на сърцето дори и без да се приема в комбинация с други болкоуспокояващи лекарства, предаде Франс прес. В първите часове след смъртта на Майкъл Джексън официално беше съобщено, че Кралят на попа е починал именно от сърдечен пристъп.

Според специалисти лекарството "Пропофол" може да бъде предоставяно само на медицински персонал и е недопустимо изписването му на пациенти за домашно ползване.

Спекулациите около смъртта на Майкъл Джексън не стихват. Според близък на семейството в дните преди смъртта си Кралят на попа е бил заплашен от някой, който е желаел смъртта му, заради парите и авторските права.

Това твърдение открива възможността полицейското проучване да се превърне в разследване на убийство, пише вестник "Дейли експрес".

Адвокат Браян Оксман, който представлява семейство Джексън от години, заяви: "Той се страхуваше от някой, който искаше да го убие".

Споделяне

Още от