Фенове на Лудогорец ще плащат полета на премиера до трибуна "Моци"

Снимка: БГНЕС

Феновете на Лудогорец ще събират пари по време на мача на отбора им с Берое, за да платят полета с правителствения хеликоптер на премиера Бойко Борисов до Разград за откриването на трибуна "Моци". Сумата, която трябва да бъде събрана, е около 3000 лева.

Борисов, който се разгневи от нападките за полета, заяви преди три дни, че ще бъде намерен начин да се върнат парите на правителствения "Авиоотряд 28". "Мислим за схемата, за да не е популистка", каза тогава той.

Очевидно избраната "непопулитска схема" е сметката да бъде покрита от феновете на футболния клуб, притежаван от собственика на КРИБ Кирил Домусчиев, който е близък приятел на премиера.

"Истински ме заболя заради забележките за правителствения хеликоптер", коментира във вторник Борисов и поясни, че той и двама министри отишли миналия петък в Разград не само заради откриването на трибуната, а защото в региона се правят около 30 църкви и се дават 68 милиона лева.

Според Министерския съвет полетът на премиера и министрите му е струвал 2900 лв. и по този начин са направени икономии, тъй като пътуването на коли в кортеж щяло да излезе по-скъпо. Бившият началник на правителствения авиоотряд Цвятко Луканов, цитиран от бТВ, обаче оспори обявената от МС сума 2900 лв. (която впоследствие Борисов произволно смаляваше веднъж до 2000 лв., после до 2500 лв.) и изчисли, че реално стойността е около 5 хил. лв.

В отворено писмо, разпространено в петък, Националният клуб на привържениците на Лудогорец обявява, че от остро се критикува медиите, които са повдигнали въпроса за какви цели премиерът използва правителствения "Авиоотряд 28". Като аргумент в защита на премиерския полет до Разград се посочва и това, че "Аспарухова България започва съществуването си тук".

Ето какво гласи писмото (без редакторска намеса):

"Измина точно една седмица, откакто започнаха яростните атаки на една определена телевизия срещу Нас- превържениците на Лудогорец. Така и никой не се извини официално от тази телевизия. Да излезе, да бъде мъж и да се извини. Така, както го направи собственикът на Лудогорец. Ние, хората живеещи в малките, провинциални градове, също имаме правото застъпено и в Конституцията на развитие, култура и спорт.

Разбира се, какво по-хубаво от това и Министър-председателят да присъства на един такъв празник, в един такъв град. Много хора от различни градове ни подкрепиха срещу тази телевизия в писмата и призивите, които отправихме. Човешко е да се греши, мъжко е да поискаш извинение. Ние, превържениците на ПФК Лудогорец, смятаме, че най-нормалното нещо, когато се открива ново, европейско съоръжение в България е да присъстват и всички държавни мъже. Дали това ще се случи в Разград, Русе, Шумен или Търговище значение няма.

Тук също живеят българи, господа журналисти. Аспарухова България започва съществуването си тук, а не пред сградата на БТВ в София. За това по примера на г-н Шарлопов, ние решихме да съберем пари по време на шампионския си мач срещу Берое, за да бъде платен полета до Разград на Министър-председателя. Нека всеки дари колкото може. А ако сумата е по-голяма, ще я предоставим, за да може премиера да посещава и други забравени градове в България, защото животът не е само на жълтите павета.

Скъпи журналисти, древните римляни са казали: linguam compesce virtus non minima est (не е малка добродетел да обуздаеш езика си.)"

Феновете на Лудогорец не споменават нищо за езика на собственика на техния отбор Кирил Домусчиев, който нарече журналист "олигофрен" заради въпроса защо има празни места по трибуните на стадиона.

Споделяне

Още по темата

Още от България