Докато отборът се разпада

Фенове на ЦСКА обявиха готовност за масови протести

"Наглостта на политиците и на обвързаните с тях хора от БФС е безгранична!"

Сн. БГНЕС

Фенове на ЦСКА от фракцията "Офанзива" заплашиха с масови протести само два дни, след като привърженици на "армейците" изпотрошиха централата на Българския футболен съюз, протестиращи срещу несигурното бъдеще на тима.

"В последните седмици имаме нагледен пример как само със скандирания и стоене пред определени сгради, нещата не се променят. Наглостта на политиците и на обвързаните с тях хора от БФС е безгранична!", заявяват феновете на ЦСКА.

 

В момента съществуването на клуба е застрашено, след като собствениците - пернишките бизнесмени от "Титан" - заявиха, че не могат да издържат тима. Последното им обещание е, че в началото на тази седмица ще предадат акциите на клуба на Христо Стоичков без никакви финансови задължения и той ще може да покани инвеститори по негово желание.

 

Стоичков в момента формално е треньор на ЦСКА, но все още не е сигурно оставането му в тима.

 

В понеделник малкото останали футболисти в ЦСКА се явиха на тренировка, но се оказа, че тя ще бъде водена от кондиционния треньор Роко Перота. Причината е, че Христо Стоичков и неговите помощници Петко Петков и Стефан Генов не се появиха на стадион "Българска армия", съобщи sportal. bg.

 

"Разчитаме, че наистина ще изпълнят думите си и във вторник ще предоставят акциите на ЦСКА на Христо Стоичков. Искаме веднъж завинаги да се махнат от клуба ни и да нямат нищо общо с управлението му. Омръзна ни от чакане и отлагане. Тази седмица е последният им шанс да го направят. В противен случай протестите ще бъдат още по-масови и ще се пренесат пред техния офис", заявяват феновете на ЦСКА.

 

Те посочват още, че "борбата за спасението на ЦСКА тепърва започва" и отбелязват, че преди два дни "гневът на привържениците беше насочен към мафиотската организация, която от години съсипва българския футбол".

 

"С решенията си БФС неведнъж показа, че работи против интересите на нашия клуб, а същевременно всячески помагаше на други отбори. В последните повече от 20 години голяма част от българските футболни клубове попаднаха в ръцете на хора със съмнителен бизнес, които ги използват за постигане на всякакви други цели, но не и развитие на българския футбол. Именно тези хора си избираха ръководства на БФС, които не само да не им пречат, но и да им бъдат съучастници в престъпленията", твърдят феновете на ЦСКА.

 

В момента спасението на тима, който според данни на "Титан" има задължения от 12 млн. лева, минава през създаването на ново дружество.

 

За целта в неделя бе образувано акционерно дружество "ЦСКА 1923" АД от "червените" легенди Аспарух Никодимов, Димитър Пенев и Стоян Йорданов, а Христо Стоичков ще бъде президент при евентуално положително решение на БФС.

 

"ЦСКА 1923" АД има за цел да изкупи акциите на Нефтохимик 1962 Бургас, а след това и на сегашното дружество ЦСКА ЕАД, когато бъдат изчистени дълговете му.

 

Схемата обаче не е изцяло ясна. Идеята е ЦСКА да ползва лиценза на Нефтохимик, а бургаският тим да вземе лиценза на друг клуб и да се състезава в "Б" група. За да стане това обаче, трябва санкция на БФС, а и желание от страна на Нефтохимик.

 

Членът на Управителния съвет на Нефтохимик Николай Тодоров обяви, че акциите няма да бъдат продадени.

 

"Нефтохимик" се готви за старта на сезона в "А“ група, останалото са спекулации", каза Тодоров пред сайта на клуба.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Къде му е мястото на Бойко Борисов?