Фенове срещу Божков: А ако бяхме протестирали за билетчетата?

Снимка: БГНЕС

След няколко седмици мълчание в петък бизнесменът и собственик на ПФК "Левски" Васил Божков даде пространно интервю за бТВ, в което освен за връзките и конфликтите си с изпълнителната власт, говори и за бъдещето на клуба. Божков влезе в конфликт с най-голямото обединение на фенски клубове на "Левски" – Националният клуб на привържениците (НКП).

Бизнесменът даде да се разбере, че не е доволен от действията на привържениците. Той нарече председателя на НКП Степан Хиндлиян "подлогата на Бойко" и го обвини, че припява на премиера Борисов.

Тезата на Божков е, че Борисов лично е унищожил "Левски", тъй като е спрял дейността на фирмите, които го издържат.

"Трябва да съм им благодарен за това, което направиха за клуба по време на карантината. Това е безпрецедентен случай. А да искам извинение от подлогата на Бойко, който ходи и му припява – абсурд", каза Божков на въпрос дали е искал извинение от феновете.

Причината за конфликта между фенове и собственик обаче може да е друга, стана ясно от отговора на Хиндлиян.

"Отказахме му да излезем на улицата и да протестираме в защита на Националната лотария и търкането на талончета. Нещо, което той явно е очаквал, че ние ще направим. Нека хората да се замислят какво би се случило. Да, действително аз можех да мобилизирам една немалка част от хората да излезем и да протестираме. Щяхме да го направим, да се стигне до ексцесии, до много неприятни сцени. След което прокуратурата повдигна обвиненията на Васил Божков. Къде отиваше публиката на "Левски" тогава? Какво петно щеше да бъде лепнато на публиката на "Левски"? Какво щеше да каже за публиката на "Левски" държавната пропаганда и медиите, които обсъждат не интереса на Божков, а другия? Колко време щяхме да бъдем търкаляни в медийното пространство като хора, излезли да протестират в защита на някакъв бизнес, който е обект на наказателно преследване", заяви каза той пред бТВ.

Хиндлиян допълни, че след срещата на премиера с феновете Борисов му се скарал, т.е. и двете страни били недоволни от него, което значело, че си е свършил добре работата.

От месеци тезата на НКП е, че не иска да се защитава корпоративни интереси, а само тези на клуба. Божков обаче не приема обяснението.

"Казаха: "Няма да се бъркаме в корпоративни интереси." Все едно корпорация не издържаше "Левски" и "Левски" не вървеше силно благодарение на нея", заяви Божков.

"Най-вероятно не е очаквал, че от позицията на парите и влиянията, с които разполага, някой ще му откаже нещо, за което той иска да се случи тук и сега. Само ще припомня, че година преди това искахме официална среща с господин Божков - да се запознаем, да поговорим за нашите разбирания за "Левски". Той не откликна на такава среща", заяви Хиндлиян.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?