Феновете на "Левски" освиркаха Бойко Борисов (Видео и снимки)

"Сините" трудно удържаха нулево равенство срещу ЦСКА

Хиляди фенове на "Левски" се включиха в шествието, подкрепящо изпадналия във финансова криза тим. Те тръгнаха от бул. "Тодор Александров" и освиркаха правителството, преминавайки пред сградата на Министерския съвет. Скандираха обиди към премиера Бойко Борисов, който сам се определи за "болен левскар".

След това шествието под надслов "Левски, ти си всичко за нас" се спря пред паметника на Васил Левски в София и завърши при националния стадион "Васил Левски".

Там в събота се игра срещата между "сините" и ЦСКА-София, завършила при нулево равенство.

Шествието премина мирно и без напрежение, въпреки че бяха хвърлени няколко бомбички.

С него феновете заявиха подкрепа към тима, след като държавата отне лотарийния бизнес на реалния му собственик Васил Божков и той замина за Дубай.

"Хората са мирно настроени. Готвим се за празник. Това е мирен поход към стадиона. Хората искат да изразят любовта си към отбора. Няма никакви предпоставки за инциденти. Това са дните, в които не само България, но и целият свят ще разбере каква е разликата между "Левски" и другите клубове. Хората отделиха от насъщния си хляб. Това е нещо уникално", коментира изпълнителният директор на тима Павел Колев.

Играчите на ”Левски” обаче не показаха подобни възможности и трудно стигнаха до нулево равенство срещу ЦСКА-София.

”Червените” имаха повече голови възможности, а последните 20 минути играха и с човек повече, тъй като Нуно Рейш бе изгонен за втори жълт картон.

”Левски” все пак успя да не допусне гол и така поредното ”вечно дерби” завърши с по-малко емоции отколкото шествието на ”сините” фенове.

Бъдещето на тима към момента е под въпрос. Васил Божков не е заявил публично плановете си дали ще продължи да го финансира и под каква форма, след като държавата закрива лотарията му.

Сред феновете на "Левски" обаче няма категорична подкрепа за Божков и големите фракции не са готови на протести в негова защита.

Мажоритарният пакет от акциите се държи от близкия до Божков – Георги Попов, който се намира при него в Дубай.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с фенове на тима миналия месец, пред които лансира разбирането си, че акциите на тима трябва да се държат именно от тях.

Привържениците обаче няма как да осигурят издръжката на тима и затова в коментара на Борисов бе разчетена готовност да бъде "осигурен" нов спонсор на тима.

Засега обаче акциите се държат от Георги Попов.

 

Споделяне

Още по темата

Още от България