Феновете на ЦСКА поискаха от Гриша Ганчев ново дружество и оставане във "В" група

Благодетелят на клуба обеща да го издържа без да иска собственост

Гриша Ганчев се среща с феновете на ЦСКА. Сн. БГНЕС

Бизнесменът Гриша Ганчев увери феновете на ЦСКА, че той ще издържа клуба и очерта два варианта за съществуването му. Това стана на среща с фенклубовете на отбора, организирана на стадион "Българска армия" в неделя сутринта.

Има две алтернативи пред нашия клуб. Вие трябва да вземете решение. Не можем да се връщаме в миналото. Първи вариант, за който е обещан съпорт от висшето държавно ръководство, е новото дружество, което да е приемник на титли, медали, купи, успехи, да продължи пътя си и да се бори за собственото си оцеляване. Втори вариант - да се купи лиценз на отбор от "А" група и по този начин тимът да съществува в елита. Аз собственост не искам. Аз ще ви издържам, не ми трябват нито имотите на "Българска армия", нито на Панчарево, защото аз съм доста заможен човек", обърна се Ганчев към събралите се близо 4000 души на стадиона, които посрещнаха думите му с бурни аплодисменти и скандирания.

Подкрепата си за Гриша Ганчев на трибуната пред феновете засвидетелстваха Пламен Марков, Димитър Пенев, Любослав Пенев, Димитър Якимов, Стойне Манолов и други.

От реакциите на най-големите фенклубове се разбра, че в никакъв случай не желаят сливане, а да се продължи "на чисто" и без дългове, като се създаде ново дружество, което да стане правоприемник на старото и тимът да продължи участието си във "В" група. Твърди се, че този вариант бил подкрепен от премиера Бойко Борисов на срещата му с функционери в петък.

Благодетелят на клуба Гриша Ганчев информира, че е получил уверение, че новото дружество може да стане приемник на досегашното и така ЦСКА да продължи участието си във В група. За целта в понеделник ръководството на ЦСКА ще има среща в БФС, каза Ганчев и изрази надежда шефът на футболния съюз Борислав Михайлов да присъства на нея.

"Не знам каква ще му е позицията. Знам, че е много болен от два месеца, постоянно стомах го е болял човека. Дано се е излекувал и да седнем да говорим като хората", иронизира ситуацията Гриша Ганчев.


"Вашият любим клуб, моят любим клуб" е във фалит от 31 декември 2014 г., напомни той и допълни, че вече има положително съдебно решение по делото за фалит и то ще бъде обявено още в понеделник, скоро след което в клуба ще влезе синдик.

Ганчев призова феновете да не се делят и да са единни независимо от тона какво се случва: "Армейската общност трябва да бъде обединена. Не може да имаме 200 фракцийки. Изберете между вас си управителен съвет, секретар, да премахнем това, което е било досега. Трябваше да дойдат таралежите в Борисовата градина, за да премахнат змиите. Таралежите дойдоха. Ясно е, че ЦСКА има много силни врагове, но е грозно, когато враговете са и вътрешни, и външни. Ние не търсим агресия. На враговете ще говорим с любов, с тях ще се разправяме на зеления терен".

"Да премахнем това, което е било досега. Ние не сме политическа организация. Ние сме спортен клуб. Нас не ни интересува политиката, а спортът. Да си възродим детско-юношеската школа да я превърнем в академия, защото тук с треньори и ръководители търсим два месеца да намерим един футболист, едвам извадихме едно момче на 14 години", каза още бизнесменът.

По думите му моделът на отношения между ЦСКА и държавата бил сбъркан.

"ЦСКА не е само футболен клуб. Трябва да си търсим правдините. Ясно е, че държава без спорт не е държава. Отговорните фактори трябва да ни подкрепят в най-важните дни на този клуб", каза Гриша Ганчев.

"Може да бъде организиран референдум, в който всички армейци - в страната, по света, да кажат своето мнение. Глас народен, глас Божи", завърши той.

Гневна реакция на феновете не позволи на приближения до бившите собственици на клуба от "Титан" Калоян Стоянов-Цимбика да зададе въпрос към Гриша Ганчев. Един от охранителите на Ганчев изведе Стоянов от стадиона.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?