Фермерите получават 455 млн. лв. по зелените плащания

Фермерите получават 455 млн. лв. по зелените плащания

До края на седмицата ще бъдат преведени 455 млн. лв. на над 49 000 земеделски производители по зелените плащания . Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред журналисти в Русе.

В хода на Кампанията по директни плащания на площ има заявени над 2 213 000 хектара площи за подпомагане, над 62 330 са кандидатите към момента, като 33 хиляди от заявленията са приключени. Танева подчерта, че темпът на заявените площи и на подадените заявления тази година е по-висок от този през 2014 г. и 2015 г. 

"Предстои да актуализираме базата данни с правни основания, което дава възможност да се заявяват площи за подпомагане с общинския поземлен фонд и държавния поземлен фонд, чиито процедури приключиха след 15 февруари 2016 г. Целта е да дадем максимална възможност на животновъдите да заявяват площите си“, каза още министър Танева. 

"Следващата година ще повишим административния капацитет на службите по земеделие, така че да разполагат с  по-добра техника, която да обслужва по-бързо земеделските производители“, уточни Десислава Танева. Тя подчерта, че Община Иваново е на второ място по одобрени и реализирани проекти по Програмата за развитие на селските райони за област Русе. Министър Танева изтъкна, че по инвестиционните мерки в стария програмен период в област Русе са усвоени над 120 млн. лв. "Повече от 61 млн. лв. са за замеделските производители ,  а с над 58 млн. лв. са подобрени условията за живот за гражданите на селски общини в областта “, допълни още Танева.

Споделяне

Още от Бизнес

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?