Фермерите получават до дни субсидиите за обработвана площ през 2011 г.

Най-късно до края на месеца фермерите ще получат субсидиите си за обработваема площ през 2011 г., съобщиха от Държавен фонд "Земеделие" в понеделник. Парите са по схемите за единно плащане на площ (СЕПП), финансирани от ЕС, и националните доплащания на площ.

Европейско финансиране от 22.5 лева за декар обработваема площ ще получат над 87 хиляди бенефициенти. Национални доплащания от 3 лева на декар ще подпомогнат близо 68 хиляди земеделски стопани.

 

Размерът на субсидията за всеки фермер е изчислен по актуалните данни за допустими площи, налични в системата за идентификация на земеделските парцели. Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) предостави възможност на всички кандидати да се запознаят с резултатите от проверките спрямо слоя за допустимост и при несъгласие да изпратят официална жалба до Министерството на земеделието и храните.

 

След обработка на подадените жалби, заявленията за подпомагане на площ от Кампания 2011 ще бъдат преразгледани. Общият размер на средствата по двете схеми за тази кампания е над 877 млн. лв.

 

ДФ "Земеделие” отново призова земеделските стопани да проверят актуалността на посочените от тях банкови сметки, за да нямат проблеми с получаването на финансовата помощ.  

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?