"Фиат" се готви да отвори три завода в Италия

"Фиат" се готви да отвори три завода в Италия

"Фиат-Крайслер" (Fiat-Chrysler) се надява да възобнови част от производството на автомобили в трите си завода в Италия от идната седмица, ако получи зелена светлина от правителството, заяви днес Джанлука Фико от синдиката на италианските металоработници, цитиран от Ройтерс.

По-рано този месец Италия забрани пътуванията в страната и нареди да бъдат замразени всички бизнес дейности, които не са от първостепенно значение, включително и автомобилостроенето, до 13 април, за да ограничи разпространението на коронавируса.

"Фиат-Крайслер" е информирал синдикатите миналата седмица, че, ако правителството разреши, автомобилостроителят е готов да възобнови някои от дейностите си на 6 април, каза Фико.

Трите обекта, които могат да възобновят работа са монтажната линия за "Джип компас" (Jeep Compass) в южноиталианския град Мелфи, заводът за производство на ванове в Атеса, Централна Италия, и подготвителните операции за новия електрически Фиат 500 (Fiat 500) в завода "Мирафиори" в Торино.

Говорител на "Фиат-Крайслер" потвърди, че засега планът е да се възобновят тези три производствени линии следващата седмица.

Споделяне

Още от Бизнес