Фиат ще произвежда маски, Ферари - респиратори

Фиат ще произвежда маски, Ферари - респиратори

Изпълнителният директор на автомобилния гигант Фиат-Крайслер Майк Манли е обявил, че корпорацията ще започне производство на медицински маски по време на извънредното положение заради коронавируса, съобщава "Ройтерс".

Фиат и Ферари се опитват да помогнат на Италия да увеличи производството на необходимата медицинска екипировка. Преди няколко дни Ферари обяви, че спира производството на спортни автомобили, за да произвежда респиратори.

Майк Манли обяви, че фабриките на Фиат в Азия ще бъдат приспособени за производството на маски и ще успеят да постигнат капацитет от един милион маски месечно.

Мажоритарен акционер във Фиат и Ферари е инвестиционната компания "Ексор" на семейство Анели. Компанията е влязла в разговори със "Сиаре инженеринг", която е най-голямата италианска компания за производство на респиратори и машини за командно дишане. Ферари може да помогне за удвояване на производство на такива машини по време на кризата.

Фиат-Крайслер временно спря повечето си в фабрики, за да ограничи разпространението на вируса и заради срива на автомобилния пазар по целия свят.

"Трябва да използваме фабриките си, за да реагираме на извънредното положение", призовава ръководството на Фиат – Крайслер. Компанията иска и други компании, които имат възможности, да последват нейния пример.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?