Фидел Беев ще обжалва пред ВАС, че го спират да заеме кметския пост във Велинград

Избраният за кмет на Велинград Фидел Беев ще внесе частна жалба до Върховния административен съд срещу определението на Окръжен съд - Пазарджик, с което се спря влизането му в длъжност кмет на Велинград, предаде Дарик радио.

Днес съдът насрочи за 1 декември ново дело по жалбата за касиране на изборите, подадена от загубилия кандидат за кмет на града Александър Даскалов.

Пазарджишките магистрати приеха писмените доказателства, представени от конкурента му - публикация във в. "24 часа" и видеокасета с материали, излъчвани по "Юниън телевижън"- Велинград.

По служебен път ще бъдат изискани и записи на новинарските емисии на БНТ и бТВ и частната телевизия на Фидел Беев ббТВ, от които да стане ясно дали емисиите са имали агитационен характер в деня за размисъл и в деня на избора. Според жалбоподателя те са съдържали дори и прогнозни тенденции за балотажа.

Съдът отхвърли искането на адвоката на Александър Даскалов за назначаване на социологическа експертиза, която да установи в каква степен медиите са повлияли на изборния резултат.

Тримата адвокати на Беев поискаха да се приеме като доказателство резултатът от детектора на лъжата, на които Беев и дъщеря му бяха подложени заради версията за инсценирано отвличане на момичето между двата тура на изборите. Това искане също бе отхвърлено от съда.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?