Фидосова пое инициативата на Борисов, ще излъчва 20 депутати с жребий

ГЕРБ ще излъчи с жребий двайсет от своите депутати, които да помогнат за сформирането на програмно правителство от БСП и ДПС. По такъв безпрецедентен начин реагира шефът на правната комисия Искра Фидосова на уникалното със своята несериозност предложение от страна на премиера в оставка Бойко Борисов партиите в бившата тройната коалиция да съставят кабинет.

"Ще излъчим 20 депутати чрез жребий, защото огромно желание няма да има, за да подкрепят едно такова управление“, заяви Фидосова.

Предложението на премиера в оставка е да бъде създадено правителство в рамките на сегашния парламент с мандата или на КБ или на ДПС, с подкрепата на СК, на "Атака" и на 20 народни представители от ГЕРБ.

"Ние няма да участваме нито с лица, нито с предложения за министри, зам.-министри и други постове“, добави Фидосова.

"Оттук нататък поканата е към останалите колеги от опозицията, защото всички се титулуваха сега, че са опозиция в момента - да бъдат управляващи, да съставят кабинет в рамките на тази, следващата седмица, ние ще го подкрепим“, заяви народният представител. И допълни: "Нека излязат, да осигурят 250 000 нови работни места, каквато идея се прокламираше на един конгрес, да сменят цените на тока, да се справят с монополите, които те създадоха, да увеличат пенсиите, минималната работна заплата“.

Веднага след това тя се учуди "какво е това програмно правителство, къде го има в Конституцията, учуди се Фидосова на идеята, която възникна сред протестиращите.

Споделяне

Още от България