ФИФА наказа Челси с трансферно ембарго

ФИФА наказа Челси с трансферно ембарго

ФИФА наложи трансферно ембарго на Челси за следващите два прозореца заради нарушаване на правилата при привличане на няколко футболисти на възраст под 18 години.

"Сините" освен това са глобени с 600 000 швейцарски франка, а световната футболна централа е наложила финансова санкция в размер на 520 000 франка и на Футболната асоциация на Англия, съобщи sportal.bg.

Трансферното ембарго не засяга единствено женския футболен отбор на Челси, както и тимът по футзал. Клубът обаче има право да освобождава и да продава играчи.

Освен това Челси има срок от 90 дни, за да внесе корекции в случаите със засегнатите играчи.

Разследването тече в продължение на три години и касае трансферите на 29 футболисти на възраст под 18 години. Един от тях е Бертран Траоре.

Челси със сигурност ще обжалва, така че има голям шанс санкцията да бъде замразена за предстоящия летен трансферен прозорец. Това би означавало, че след края на сезона лондончани ще могат да извършат мащабна селекция, която трябва да покрие нуждите от нови играчи за цялата 2020-а, тъй като ембаргото най-вероятно ще обхване именно трансферните прозорци през следващата година.

Преди 10 години върху Челси също бе наложено трансферно ембарго за една година (два прозореца) заради нарушения при привличането на Гаел Какута. Клубът обжалва и впоследствие санкцията бе отменена. 

Споделяне

Още от Спорт