Филчев иска смяна на 19 окръжни прокурори

Главният прокурор Никола Филчев внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС) предложение за смяна на 19 от общо 28 от ръководителите на окръжните прокуратури в страната. Сред тях са Софийската окръжна прокуратура, Сливен, Варна, Бургас, Хасково, Добрич, Русе и други. За Плевен се предлага досегашният окръжен прокурор Евелина Попова.

За градски прокурор на София Никола Филчев е предложил Бойко Найденов, който наблюдава делото срещу Петър Петров-Амигоса, обвинен за пране на пари.

По неофициална полицейска информация, цитирана от БНР, арестуваният наскоро от НСБОП Петър Петров е давал пари на висш магистрат с инициали Б.Н. Той му обещавал, че ако си плаща няма да има проблеми със закона. Пак според информация от пресата прокурор от Върховната касационна прокуратура искал по 5 000 евро на седмица от сочения за топ контрабандист от МВР Иван Тодоров-Доктора, бивш съдружник на Петров в "Амигос 3".

Висшият съдебен съвет назначи в сряда за заместник-директори на националната следствена служба Румен Андреев и Свилен Томаков.

Споделяне

Още от България