Филчев свика поредно съвещание за поръчковите убийства

Четири от знаковите поръчкови убийства бяха повод за поредна среща на главния прокурор Никола Филчев, директора на националното следствие Ангел Александров, главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов и всички прокурори и следователи, които работят по разследването им.

Целта е била да се планират нови и необходими следствени действия, необходими за разследването, заяви след срещата Филчев, цитиран от БНР.

"Обсъждахме хода на разследването по конкретни дела за убийства, нашумели, с голямо обществено значение и взехме решение да се извършат конкретни следствени действия", заяви Филчев.

По всички убийства, чието разследване е било коментирано, има задържани с повдигнати обвинения. Филчев посочи убийството на полицая в Княжево Кирил Жеков, за което е задържан хърватинът Иван Мозе и се издирват други, екзекуцията на Милчо Бонев -бай Миле от СИК и гардовете му, на Степан Рибаков и на Косьо Самоковеца.

Филчев похвали практиката да се срещат полицаи, прокурори и следователи. "Тя е много плодотворна, дава резултат, в момента ген. Борисов извърши справки, разпореди се за някои действия, решени сме в ново време да има нова среща", заключи Филчев.

Шефът на НСлС Ангел Александров е поел ангажимент да направи съдебни поръчки до Холандия във връзка с разследването за смъртта на Самоковеца и най-вероятно там ще бъде изпратен екип от следовател, прокурор от Върховна касационна прокуратура и спецполицай.

Александров заяви, че има връзка между четирите коментирани убийства, както и с други следствени дела.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?