Филип Хамънд: Преговорите по Брекзит трябва да се съсредоточат върху работните места

Филип Хамънд, сн:ЕПА/БГНЕС

Британският финансов министър Филип Хамънд заяви, че защитата на работните места и икономиката ще бъдат основната тема на предстоящите дискусии за излизането на страната от ЕС, предадоха световните агенции.

Моята ясна позиция, а вярвам и на повечето хора във Великобритания, е, че на първо място трябва да бъде защитата на работните места, на икономическия растеж и защита на просперитета при навлизането в преговорите и придвижването им напред, каза той при пристигането си за срещата на финансовите министри на ЕС в Брюксел днес.

Той не коментира дали мисли, че трябва Великобритания да остане в единния европейски пазар.

Дискусиите по излизането на страната от ЕС трябва да започнат в понеделник, когато британският министър по въпросите на Брекзита Дейвид Дейвис ще се срещне с европейския преговарящ Мишел Барние в Брюксел.

Преговорите започват три месеца, след като премиерката Тереза Мей официално даде началото на двугодишния процес по Брекзита.

Хамънд направи този коментар, след като вчера отмени реч пред лондонски финансисти след пожара, изпепелил 24-етажен жилищен блок в Лондон, при който загинаха 17 души.

Очакваше се той да представи доводи за т.нар. мек Брекзит.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа