"Филип Морис" препотвърди преминаването към бездимни продукти

"Филип Морис" препотвърди преминаването към бездимни продукти

Тютюневият гигант "Филип Морис Интернешънъл Инк." (ФМИ) препотвърди в сряда ангажимента си да премине от производство на традиционни цигари към бездимни продукти. Компанията обяви новата визия за бъдещето си, което ще е насочено към замяна на традиционния тютюн с алтернативни продукти.

ФМИ отчете, че вече над милион пълнолетни пушачи са преминали към употребата на продукта IQOS, с който тютюнът се загрява електронно, но не гори и не отделя дим, а изпуска пара без катран. Устройството бе пуснато на пазара за пръв път в края на 2014 г., вече има 1.1 млн. потребители, а през 2017 г. то ще се появи на още 30 пазара в ключови гладове по света.

През декември 2016 г. ФМИ внесе официално заявление в Центъра за тютюневи изделия към Агенцията за храни и лекарства на САЩ (FDA) за определяне на IQOS като "тютюнево изделие с модифициран риск". Компанията предлага още три бездимни продукта и смята с тях да замени традиционните цигари

"Пълнолетните пушачи търсят продукти, които да предлагат задоволяващ вкус, ритуал и удоволствие като при употребата на традиционните цигари, но с много по-ниско ниво на вредни вещества в сравнение с тези в цигарения дим", посочи Тони Снайдер, вицепрезидент за комуникациите на корпорацията.

"Ние сме оптимисти за бъдещето и усилено работим за постепенното трансформиране на бизнеса на ФМИ от производство и предлагане на традиционни цигари към замяната им с потенциално по-безвредни алтернативи. Наличието на по-добри алтернативи на пушенето създава огромна възможност за постигане на положителен ефект за общественото здраве.", допълва Снайдер.

"Филип Морис" произвежда едни от най-популярните в света марки цигари, като марка номер едно по производство и продажба в глобален мащаб е нейната "Малборо" (Marlboro).

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?