"Филип Морис" с глобален сертификат за равностойни заплати

ФМИ е първата компания с глобален сертификат за равностойни заплати

"Филип Морис Интернешънъл Инк." (ФМИ) стана първата международна компания, получила сертификат за равностойно заплащане за равен труд за всички свои офиси в целия свят, издаден от швейцарската независима фондация "Икуъл Салари" (EQUAL-SALARY), съобщиха от тютюневия гигант.

Сертификатът потвърждава ангажимента на компанията да предлага равни възможности за мъжете и жените на една и съща позиция.

"Трябва да продължим да създаваме приобщаваща организация с балансирано представителство на мъжете и жените на ръководни позиции в процеса на нашата трансформация към изграждане на бъдеще без дим“ , заяви Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на Филип Морис Интернешънъл, по повод на полученото отличие. 

За да бъде издаден сертификатът, в продължение на 18 месеца са били извършвани статистически анализ на всички възнаграждения на персонала на ФМИ по света и одити на място във филиалите на компанията, проведени от ПрайсуотърхаусКупърс (PWC), избраният от фондацията независим одитор. Проведени са били разговори с ръководството на компанията, срещи с фокус групи от служители, за да чуят тяхната гледна точка, извършен е бил преглед на политиките и практиките, свързани с човешките ресурси. Процедурата предвижда, при необходимост, да се формулират и препоръки за коригиращи мерки за постигане на равнопоставеност между половете в офисите на компанията в глобален мащаб.

"По своя глобален характер полученият от "Филип Морис Интернешънъл" сертификат е важна стъпка за постигане на равностойно заплащане на мъжете и жените по света", заяви Вероник Гой Винхойс, учредител и главен изпълнителен директор на швейцарската фондация "EQUAL-SALARY“, която от 2005 г. помага на компаниите да верифицират своите политики по възнагражденията.

Споделяне

Още от Бизнес