Филип Морис вероятно ще плати на ЕК за да спре разследванията си срещу компанията

Европейската комисия, обявила съдебна война в САЩ на тютюневите гиганти, води преговори с Филип Морис, които биха могли да доведат до извънсъдебно уреждане, като американската компания плати 1 милиард долара и така Брюксел да прекрати следствията срещу нея, предаде Франс прес.

Ние сме в преговори с Филип Морис, чиято цел е да се спре трафикът и фалшифицирането на цигари, заяви Елизабет Вернер, говорителка на еврокомисаря за бюджета Михаеле Шрайер, потвърждавайки информацията, публикувана днес във в. Файненшъл таймс.

Преговорите започнаха преди повече от година и се надяваме, че ще приключат в най-скоро време, допълни г-жа Вернер. Тя не пожела обаче да потвърди сумата от 1 милиард долара, посочена от Файненшъл таймс.

"Истина е, че се очертава значително плащане за няколко години", допълни говорителката. Европейската комисия, подкрепена от 10 страни от ЕС, обвинява Филип Морис и конкурента му Ар Джей Рейнолдс, че са организирали фалшифициране на цигари "по цял свят" и най-вече "в пределите на Европейския съюз", припомня Франс прес.

По БТА

Още от Бизнес

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?