Филип Станев (ИТН): Да не търсим интрига, да действаме практично

Партията на Слави Трифонов има намерение да намали броя на министерствата

Филип Станев

"Много скоро ще видите персоните в кабинета ни - професионалисти, хора с висок морал, склонни да носят отговорност. Представете си сега да кажем кабинета поименно, представете си какво ще стане в медийно отношение - всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене под вола теле. В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично".

Това каза пред БНР в неделя Филип Станев, заместник-председател на "Има такъв народ" (ИТН) и на парламентарната група на партията на Слави Трифонов.

"Крайно време е политиката в България да престане да се прави по битак тип начин. Ако ще изчегъртваме модела ГЕРБ, като го подменяме с друг модел в тази посока и ще го маскираме с това, че сме умни, красиви, че сме градската интелигенция, това е грешен подход. Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и прости! Дайте да работим, че тази държава го е закъсала жестоко", коментира Станев.

По думите му в ИТН искат пряко да носят политическата отговорност, за да може да си понесат вината, в случай че не успеят да се справят.

"Властта за нас не е самоцел... Топприоритет е постигане на възмездие спрямо случилото се през последните 12 години", каза Станев.

Той съобщи, че ще има редукция на министерства. Станев не влезе в подробности, но добави че "чиновничеството" тепърва трябва да бъде борено, а получаването на административни услуги да бъде максимално облекчено.

Той обяви, че Петър Илиев нито някога е предлаган, нито дори се е мислило да бъде предложен за премиер след оттеглянето на кандидатурата на Николай Василев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?