Филиз Хюсменова: Лидерът на АЛДЕ не е разговарял лично с мен за Пеевски

Филиз Хюсменова: Лидерът на АЛДЕ не е разговарял лично с мен за Пеевски

Филиз Хюсменова – водач в листата на ДПС за европейските избори, опроверга твърдение на брюкселското издание EurActiv, че Ги Верхофстад - лидерът на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа, се е опитвал да я убеди ДПС (българския член в АЛДЕ) да не поставя "спорния“ депутат Делян Пеевски в листата си.

"EurActiv публикува на интернет страницата си твърдение на неназован източник, че г-н Ги Верховстад - лидер на групата на АЛДЕ в Европейския парламент, е разговарял с мен в качеството ми на евродепутат и водач на листата на ДПС за евроизборите, относно номинацията на г-н Делян Пеевски. Публикацията на EurActiv беше разпространена и от много български медии. Тъй като моето име е цитирано, се чувствам длъжна да опровергая твърдяното в публикацията. Заявявам, че г-н Верховстад не е разговарял лично с мен по темата за листата на ДПС, хората в нея и тяхното подреждане, включително и за г-н Пеевски. Също така по никакъв друг начин не е изпращал послание към мен по тези въпроси“, заяви Филиз Хюсменова във вторник.

Неприсъщо е за водача на либералите в Европарламента и кандидат на АЛДЕ за председател на Европейската комисия да взема отношение и да налага мнението си по вътрешнопартийни въпроси, дори те да засягат бъдещата група на либералите в Европейския парламент, казва тя и допълва, че АЛДЕ не прилага двойни стандарти.

"От пресслужбата на политическата група още преди седмица изпратиха съобщение до някои медии, в което се казва, че всяка партия има правото самостоятелно да подрежда листата си с кандидати за евродепутати“, изтъква Хюсменова.

Споделяне

Още по темата

Още от Евроизбори 2014