Филм с пушещата марихуана Мерилин излиза на търг

Филм с пушещата марихуана Мерилин излиза на търг

В най-скоро врече в електронния аукцион eBay ще бъде пуснат за продажба уникалното домашно видео, на което актрисата Мерилин Монро е заснета да пуши марихуана, пише в сряда британското издание “Гардиън“.

Цветният любителски филми е сниман в края на 1950-години по време на частен купон в Ню Джърси. Предполага се, че действието се е развило около година след снимките на един от най-известните ѝ филм “Някои го предпочитат горещо“. Авторът на видеото, чиято самоличност не се разкрива, твърди, че сам е дал наркотика на кинозвездата.

Лентата обаче е открита едва 50-години след заснемането ѝ и бе купена от американския колекционер Кия Морган за 275 хил. долара.. На нея е запечатана широко усмихващата се звезда с цигара в ръка, след което със затворени очи се отдава на пушенето на джойнта, о после отпуска главата си на дивана..

Мерилин Монро бе намерена мъртва в дома си през нощта на 5 август 1962 г. Официално причината за смъртта ѝ е предозиране със сънотворни, но и до днес съществува версия, че тя е била убита от специалните служби заради връзката си с президента Джон Кенеди.

Споделяне

Още от