Филмът ”Джак и Джил" обра Златните малинки

Лентата "Джак и Джил" на комедианта Адам Сандлър е големият "победител" на церемонията по връчването на наградите Златни малинки, присъждани всяка година за най-лошокачествена кинопродукция, предаде Ройтерс.

"Джак и Джил" счупи рекорда и получи 10 отличия във всички водещи категории, сред които за най-лош филм на 2011 г. и най-лоши актьорски изяви.

За първи път в 32-годишната история на Златните малинки, известни още и като антиОскари, филм печели във всичките 10 категории, отбелязва Ройтерс.

За първи път тази година Златните малинки бяха връчени на церемония в Лос Анджелис на 1 април - деня на хумора, но и на глупостта.

Досега Златните малинки се връчваха в навечерието на Оскарите. Така церемонията по Оскарите помагаше бързо да се забравят филмовите провали. Промяната на традицията тази година обаче ще направи най-големите филмови гафове, отличени със Златни малинки, по-дълго време незабравими.

В "Джак и Джил" Адам Сандлър играе и мъжка, и женска роля, и съответно спечели Златни малинки в категорията за най-лоша мъжка и женска главна роля.

Филмът победи и в категорията за най-лоша режисура, най-лош сценарий, отново дело на Сандлър, както и за най-лош римейк.

В категорията за най-лоша мъжка поддържаща роля спечели ветеранът на американското кино Ал Пачино, отново за появата си в. "Джак и Джил".

Пачино заедно с колежката си Кейти Холмс получиха Златни малинки и в категорията за най-лоша екранна двойка за участието си в "Джак и Джил". Всички актьори във филма, в това число Пачино, Сандлър и Холмс споделиха и отличието за най-лош актьорски състав.

За присъждането на наградите гласуват общо 650 членове на Фондация Златна Малинка.

Споделяне

Още от

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?