Финално: Бащата на Меган Маркъл няма да присъства на сватбата й с принц Хари

Меган Маркъл и баща й Томас

Бъдещата съпруга на британския принц Хари потвърди официално, че баща ѝ няма да присъства на сватбата им в събота. В специално изявления тя посочва, че винаги е била загрижена за баща си и се надява той да се фокусира върху своето здраве след като претърпя операция по поставянето на стентове в кръвоносните му съдове.

"За съжаление баща ми няма да присъства на нашата сватба", пише в изавлението на Меган Маркъл. "Благодаря на всички за щедрата подкрепа, която получихме! С Хари нямаме търпение да споделим с вас нашия специален ден", допълва тя.

73-годишният Томас Маркъл обяви, че се чувства добре след операцията но са му забранени вълнения.

Първоначално на Маркъл бе възложена нормалната за един баща на сватбената церемония на дъщеря му – да я отведе до олтара. След папарашка фоносесия, която се оказа нагласена с цел подобряване на имиджа на Маркъл в обществото, той се отказа да присъства на венчавката, з ад не излага дъщеря си. После обаче се появи неофициална информация, че все пак ще отиде, но вече е ясно, че  той няма да предаде Меган в ръцете на бъдещия ѝ съпруг Хари.

Томас Маркъл е разведен с майката на Меган, която е отгледала сама доскорошната американска актриса, която се отказа от Холивуд заради кралския си брак. Бъдещата съпруга на Хари има полубрат и полусестра от баща си, с които не поддържа връзка и не са поканена на тържеството, което се очертава светското събитие на годината.

То ще е в по-тесен кръг от сватбата на втория по реда на наследяване на кралската корона – принц Уилям, но ще бъде проследено от хиляди британци на живо и вероятно милиони  зрители но цял свят.

Редица български телевизии също ще отразяват в реално време сватбата на Хари и Меган Маркъл на 19 май - в събота, по обяд.

Споделяне

Още от Общество

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?