Финансова група ДЗИ създава фондация за борба с трафика на хора и за подпомагане на здравеопазването

Финансова група ДЗИ създава фондация “ДЗИ”, чиито основни задачи ще са две – подпомагане на борбата с трафика на хора и инвестиране в областта на здравеопазването. Това съобщи в четвъртък председателят на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на групата Емил Кюлев.

Фондацията ще стартира с начален капитал от 250-300 хил. лв., обясни Кюлев. Тя ще е отворена за широко участие и на други организации, които споделят идеите ѝ, допълни той.

Фондацията ще открие дейността си с разяснителни кампании за необходимостта от борба с трафика на хора, със симпозиуми и конференции, а по-късно ще предприеме и по-конкретни задачи.

Ще черпим от опита в света и ще го пренасяме и у нас, подчерта Кюлев.

Фондацията ще прави периодични публични отчети за дейността си, добави главният изпълнителен директор на групировката.

Кюлев представи и главния изпълнителен директор на американската консултантско-лобистка компания Barbour Griffith & Rogers Лени Грифит. Компанията ще окаже помощ при откриването на фондация ”ДЗИ” и за кампаниите на председателя на групировката ДЗИ Емил Кюлев в подкрепа на инициативите за борба с трафика на хора и за подобряване на здравеопазването. Самият Грифит е бил зам.-министър на образованието през 1991-1993 г.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?