Финансовата инспекция с нов-стар директор

Министърът на финансите Петър Чобанов е освободил по взаимно съгласие Теменужка Петкова от заеманата длъжност изпълнителен директор на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и е назначил на позицията Гинка Драганинска, съобщиха от Министерството на финансите.

В последните три години Драганинска бе зам.-директор на финансовата инспекция, а преди това в продължение на четири години - неин директор.

Гинка Драганинска има висше икономическо образование, специалност "Финанси и кредит", както и редица специализации в областта на организацията и технологията на финансовите ревизии, имуществената отговорност, развитието на човешките ресурси и други. Драганинска е дългогодишен ревизор в системата на държавния финансов контрол.

В периода 1980-1991 г. е работила в Териториалната дирекция ДФК - София-област, на длъжност финансов ревизор в промишлеността, а от 1992 г. до 2000 г. е заемала длъжността началник на отдел в главното управление на ДФК.

В периода 2000-2001 г. е била главен експерт в Националната здравно-осигурителна каса, дирекция "Административно-стопанска дейност".

От декември 2001 г. е назначена за директор на Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол и заема тази длъжност до преобразуването на агенцията в Агенция за държавна финансова инспекция през април 2006 г.

От 25 април 2006 г. до 1 август 2010 г. е била директор на АДФИ, а след това до настоящия момент е била заместник-директор на агенцията.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?