Финансовият министър ще бъде подпомаган от трима заместници

Петър Чобанов

Трима заместник-министри ще подпомагат министъра на финансите при изпълнение на правомощията му, съобщиха от правителствения пресцентър. Това е решило правителството в сряда с промяна в устройствения правилник на финансовото ведомство. Досега заместник-министрите според действащия правилник бяха двама.

По време на правителството на Бойко Борисов финансовият министър Симеон Дянков имаше двама заместници - Владислав Горанов и Боряна Пенчева. След избора на Пенчева за подуправител на БНБ Дянков остана само с един заместник.

Финансовият министър Петър Чобанов има вече двама назначени заместници. Единият е Людмила Петкова, която отговаря за данъчната политика и приходните ведомства. Вторият е Людмила Елкова, която поема тежкия ресор разходна част на бюджета. Назначението на Елкова е станало във вторник, съобщи "Капитал", като добави, че Елкова днес е била вече на работното си място.

Политическият кабинет на министъра се увеличава със седем щата за съветници, експерти и технически сътрудници. В момента той разполага само с един.

Увеличението на числеността в политическия кабинет се компенсира с вътрешно преструктуриране на щатовете в министерството, пише в съобщението.

Споделяне

Още от Бизнес