Финансовият министър ще има още един заместник по щат

Министърът на финансите ще има по щат шест заместници вместо досегашните пет. Това предвижда промяна в Устройствения правилник на финансовото министерство, одобрена от правителството в сряда.

Шестият заместник „ще подпомага министъра при изпълнение на политическата програма на правителството и при осъществяване на правомощията му поради нарасналия обем от функции на администрациите от системата на ведомството”, се казва в съобщението от правителствения пресцентър.

Поради поемането на функции в областта на регулацията на финансовите пазари, числеността на служителите на дирекция "Държавен дълг и финансови пазари" ще бъде увеличена с пет души. Разкриването на нови щатове е чрез вътрешно преструктуриране и е в рамките на утвърдената обща численост на работещите в системата на Министерството на финансите, пише още в съобщението.

В момента финансовият министър Пламен Орешарски е с един заместник по-малко, след като Георги Кадиев подаде оставка. В дълъг отпуск по болест е зам.-министър Нахит Зия, който преди няколко месеца претърпя тежка автомобилна катастрофа.

Споделяне

Още от Бизнес