Финансовият министър смени шефа на Комисията по хазарта

Иван Еничеров

Финансовият министър Калин Христов е сменил председателя на Държавната комисия по хазарта (ДХК). Той е освободил от длъжност досегашният титуляр Калоян Кръстев и на негово място е назначил Иван Еничеров.

Кръстев заемаше поста от 2010 г. и бе лично назначение на предишния финансов министър Симеон Дянков.

През 2010 г. името на Кръстев бе замесено в конфузен скандал, когато негов подчинен се оплака, че Кръстев му е нанесъл побой след като отказал да си подаде молба за напускане. Година и половина по-късно Кръстев беше осъден да плати глоба, а коментарът му беше, че историята е била нагласена, за да бъде компрометиран.

От пресслужбата на Министерството на финансите съобщават, че Иван Еничеров е познат в Комисията по хазарта, защото е бил неин член между 2004 и 2011 г., след което е бил на поста началник-отдел "Държавно юрисконсулство" в регулаторния орган.

В момента съставът на ДХК е следният: Председател Иван Еничеров. Членове: Атанаска Георгиева - Министерство на правосъдието, Васил Панов - Национална агенция за приходите, Даниела Щрегарска - Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Явор Колев - Министерство на вътрешните работи

Споделяне

Още от Бизнес