Финансовият министър спря съмнителна операция за 1 млн. лв.

Министърът на финансите Пламен Орешарски е спрял със заповед в петък съмнителна операция на стойност на един милион лв., съобщиха от Министерството на финансите същия ден късно следобед.

Преводът на парите е спрян заради съмнение за източване на ДДС от организирана престъпна група и е в резултат на съвместна разработка на Агенцията за финансово разузнаване, ГДБОП и прокуратурата.

От финансовото министерство и от ГДБОП не дадоха каквито и да било подробности по случая. От държавното обвинение все пак подсказаха някои факти. Касае за фирма, регистрирана у нас и представлявана от българи. Според неофициална информация се занимава с търговия на компютри.

В петък са спрени  два превода на обща стойност един милион и сто и осемнадесет хиляди лева. Фирмата се е занимавала с търговска дейност в България, чрез която са се осъществявали преводите.  Те не са по определени фактури, свързани са със цялостна дейност и две годишен период назад.

Няма арестувани. Няма и замесени държавни служители. Няма данни за замесени, чужди граждани.  Фирмата е наблюдавана от 2 г., лаконично обясниха от прокуратурата.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?