Финансовото министерство не се отказва да мести чиновници, но ще го прави по-бавно

Финансовото министерство не се отказва да мести чиновници, но ще го прави по-бавно

Министерството на финансите няма намерение да се отказва от идеята да премести в провинцията някои звена от централната администрация. Това каза в четвъртък зам.-министър Владислав Горанов по повод на медийни предположения, че министерството и ръководителят му Симеон Дянков са на път да изоставят местенето.

"Продължаваме усилията по преместването на по-малките структури - Морската администрация, звеното за лекарствата и др., което би могло да стане и до края на годината", обясни зам.-министър Горанов.

След това евентуално ще се премине към темата за двете големи администрации - управлението на митниците и на НАП.

Идеята на министър Дянков беше до началото на септември в Пловдив да се премести дирекцията по туризма в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Агенцията по лозарство и вината да отиде в Плевен, а Морската администрация - във Варна. Предложението още е управлението на Агенция "Митници" да е в Русе, а на НАП - във Велико Търново.

Досега се осъществи преместването на дирекцията по туризма, като от 30-те ѝ служители в Пловдив отидоха едва половината, другите отказаха и в момента тече заместването им с нови.

Митничарите от централното управление излязоха на протести срещу местенето преди повече от месец. Засега то не се извършва, а работна група на министерството и на работещите обсъжда компромисния вариант по идеята за децентрализация.

Споделяне

Още от Бизнес