Финансовото министерство показа новите бандероли на цигарите и алкохола

Новият бандерол на тютюневи изделия

Министерството на финансите напомни в петък, че от 1 януари 2014 г. цигарите и алкохолът ще се облапват с нови бандероли за платен акциз. На сайта си министерството помести и вида на бандеролите.

Новите образци са утвърдени от министъра на финансите три месеца преди влизането им в сила. Единичната цена на бандерола за тютюневи изделия се променя от 0.012 на 0.013 лв., а на алкохола - от 0.030 на 0.032 лева.

Към момента действащата нормативна уредба предвижда при смяната на бандероли наличните количества акцизни стоки, облепени със стария бандерол, да бъдат продадени не по-късно от 6 месеца след въвеждането на новите образци. Финансовият министър предложи удължаването на този срок с още 6 месеца, тъй като практиката е показала, че търговците не успяват да продадат количествата си в срок.

Така акцизните стоки, облепени с действащите към момента бандероли, могат да се реализират в търговската мрежа до изчерпването им, но не по-късно от 31 декември 2014 година. Собствениците на акцизни складове трябва да върнат неизползваните бандероли в митницата, от която са ги получили, в 30-дневен срок от влизане в сила на новите образци.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?