Фирма без никакъв опит спечели поръчка за 51 джипа за МВР

Фирма без никакъв опит спечели поръчка за 51 джипа за МВР

Фирма без никаква история и опит във вноса на автомобили е сред спечелилите обществена поръчка за джипове за МВР, съобщи "Капитал" в петък.

Става въпрос за софийското дружество "Асебо" на Асен Бораджиев, което класирано на първо място по първата позиция от търга. То трябва да достави 51 патрулни полицейски автомобилa с висока проходимост.

По втората позиция избраният победител е пазарджишката "Тойота Тиксим" на Трифон Коев, която трябва да осигури други 70 джипа.

Прогнозната стойност на цялата поръчка е за над 11 млн. лв. без ДДС, което прави средно по около 90 000 лв. на автомобил. Средствата са част от европомощта от 160 млн. евро, отпусната на страната ни за охрана на външната граница на ЕС.

Повечето участници в търга са отстранени на различни етапи – от общо 20 накрая остават едва четири. Един от отстранените кандидати – "Мото-Пфое", атакува класирането пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Източници от автомобилния бранш, цитирани от "Капитал", коментира, че е много странно как фирма без никаква история и опит в сектора печели такава специализирана поръчка. Засега не става ясно каква марка и модел е спечелила търга и как "Асебо" ще може да сервизира такива автомобили.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?