Фирма глобена за иззети площи от морето край Емона

Заради изземане на територия от морето и изхвърлени скални маси, оформили незаконен вълнолом край Емона, е глобена фирмата "Евро Пропърти Мениджмънт" ЕООД - Бургас, съобщиха в понеделник от пресслужбата на Басейновата дирекция във Варна, която отговаря за Черноморието.

Дружеството е започнало ремонт на съществуваща рибарска хижа на нос Емона, но са нарушени скатовете, почистена и изравнена е площадката. При тези действия е възстановена част от иззетата от морето площ - около 250 квадратни метра, но има още 250-300 кв. м, които са отнети неправомерно от акваторията на залива.

Без правно основание в морето са поставени около 300 кубика скални маси, като по този начин е оформен своеобразен вълнолом. Водата в района е чиста и видимо няма замърсяване в резултат на незаконните действия на фирмата.

Санкцията за нарушението е от 2 хил. до 10 хил. лв.

Същата глоба ще отнесе като физическо лице и Георги Георгиев от Варна, който извършва строителство на първа линия в Поморие. При изкопните работи в крайбрежните води са изхвърлени около 900 куб. м пръст и има видимо замърсяване на морската вода.

Нарушенията, направени по бреговата ивица, трябва да бъдат премахнати в едномесечен срок.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?